beats by dre cheap

Dragi moj Vlado

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Sarajevo 
Skupština Kantona 

za gospođu Edinu Papo

Poštovana Edina,

Obraćamo ti se kao našem izabranom predstavniku u Skupštini Kantona Sarajevo sa zahtjevom da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine izboriš da se u dnevni red uvrsti izglasavanje nepovjerenja Kantonalnoj Vladi na čelu sa Premijerom Samirom Silajdžićem.

Politika u Bosni i Hercegovini je već duže vrijeme oličenje bahatosti i nemorala, glavnog izvora građanskih frustracija i nezadovoljstva kojih smo ovih dana svjedoci na sarajevskim ulicama. Nezadovoljnih je sve više i čini se da nemaju namjeru odustati od svojih zahtjeva. Nemoralno i neodgovorno je pred tim zatvarati oči.

Poštovana Edina, obzirom da je gospodin Silajdžić propustio priliku da bude prvi koji će časno i moralno odstupili sa svoje funkcije i time, svim svojim kolegama i nasljednicima, dati primjer odgovornog i savjesnog postupanja, došlo je vrijeme da poštovanje vašim biračima iskažete tako što ćete u vrhovnom zakonodavnom tijelu Kantona Sarajevo inicirati njegovu smjenu.

Brojni su razlozi koji smjenu kantonalne vlade čine nužnom i hitnom i vjerujemo da nema potrebe da ih pojedinačno obrazlažemo. Ukoliko procijeniš da ta potreba ipak postoji, uz naša imena i potpise su priložene i e-mail adrese. Otvoreni smo i raspoloženi za svaku saradnju i pomoć koja ti je potrebna.

Ne želeći da ovo pismo prođe nezapaženo, dostavljamo ga svakom kantonalnom vijećniku ponaosob, u nadi da ćete pokretanjem ovog pitanja u redovnoj skupštinskoj proceduri omogućiti uspostavu novih tokova bh politike. Došao je čas da zajedničkim naporima ovu zemlju, a za početak ovaj kanton i grad, izvedemo na pravi put.

 U Sarajevu, 28. februara 2008 godine,

Moji postovi
http://woolfmr.blogger.ba
28/02/2008 11:55