beats by dre cheap

Krik i bijes

Poželite li kada da nekome učinite nešto nažao? Ne podlo iza leđa, hinjski iz zasjede ili bivajući sakriven, nego da meta vidi lice i oči onog koji mu to čini. Oči koje predstavljaju okna u dubinu duše i misli svoga nosioca, dubine u kojima se vodi teška borba između želje za brisanjem sjećanja i još veće želje da sjećanje ostane duboko urezano, kao u kori drveta tako da trag tu bude i kada drvo naraste i urezani zapis bude visoko iznad očiju onih što pored drveta prolaze.

Pri tome osobu kojoj bih nešto želio učiniti ne poznajem. Nikada je nisam, niti ću ikad najvjerovatnije vidjeti. Nemam homicidalnih namjera, jer bih tada počinio zločin. Međutim poželim iz sebe izbaciti bijes, usmjeren na primjer kroz cijev paintball puške. Bol pri pogotku paintball kuglicom je (uglavnom) trenutna, no trag boje bi ostao – u ovom slučaju sramni trag kojim bi se taj i takav (da li čovjek) trebao označiti. Želio bih ga obilježiti kao nekoga ko je drugoj, meni dragoj osobi nanio bol; ne bol koji traje par minuta pa se ohladi, nego dugotrajni bol u duši, tako da niko drugi od njegove ruke i djela više ne bude ozlijeđen.

Izdaja je užasan zločin. Prevariti čovjeka/ženu do koga/koje ti je deklarativno stalo je akt izdaje. Izdajnika treba obilježiti.

Moji postovi
http://woolfmr.blogger.ba
13/04/2008 17:30